Özel hissettiren hediyeler

Doğru kurumsal hediyeyi seçmek..

Merhaba, 7 senedir Bodrum’da yaşıyorum ancak öncesinde 15 senelik Kurumsal İletişim, Pazarlama İletişimi ve Etkinlik Yönetimi konularında yerli ve global bir çok marka ile çalışma fırsatı buldum. 

 

Başlığa bakınca aman alt tarafı hediye… Ne kadar zor olabilir ki? diyenleri duyar gibiyim. Ama beni bu sıkıntıyı yaşayanlar çok iyi anlar.

 

 

 

“KURUMSAL HEDİYEYE KİM NE KIYMET VERİYOR Kİ?”  DEYİP GEÇMEMEK LAZIM.

 İşte tam da bu noktada alelade bir promosyon ile üst segment şirket hediyelerini birbirine karıştırmamak lazım. 

Sezonsal ya da önemli lansman etkinliklerinde verilen özel bir hediye marka bağlılığını artırır. 

Ayrıca her yönetici asistanının elinin altında her duruma uygun, CEO adına verilecek, özel tasarım hediye alternatifleri olması hayatı kolaylaştırır.  

Şirket içi ya da dışı terfi, yeni ofis kutlaması, yabancı bir delegasyonun ani ziyareti gibi durumlar hemen her gün karşımıza çıkar ve günlük iş rutini arasında son dakika özel hissettiren bir hediye bulmaya çalışmak ciddi sıkıntıdır. Mesai saatleri içinde iz bırakan bir hediye bulmalıyım derdiyle yana yakıla koşturmadan asıl yapılması gerekenler genelde gece mesaine kalır… 

Unutmamak lazım ki en zorlayıcı hediye zaten her seye sahip olabilecek imkanı olana, her seyin en iyisini en kalitelisini bilene hediye almak. 

Bir kurumsal hediye demek aynı zamanda kendi kurumsal kimliğini, kurum yaklaşımını ve iş yapışındaki özeni de hissettirebilmek demek. Günün sonunda o paketi açan kişi senin her konuda her şeyin en iyisini seçeceğinin güvenini de mesaj olarak aklına yazmalı. Özelikle sezonsal zamanlarda gelen hediye yığınından ayrışmalı ve asistan masasında kalmamalı.  

İnanın göndermiş olmak için gönderilmiş bir hediye mutlaka anlaşılır. Bazen öyle olacağına hiç göndermemek daha iyi.

 

 

HEM UCUZ OLSUN HEM DE ÖZEL TASARIM OLSUN DİYE BİR DÜNYA OLSA KEŞKE… 

Üst segment bir kurumsal hediye bulmak zaten zordu. Şimdi çok daha zor.

Hem maliyeti bütçeye uygun, hem de görülmemiş özel tasarım hediye alternatifleri bulmak çok zor biliyorum.

Satınalmacıların maliyeti düşürmek adına; ürünü buradan buluruz, kutuyu Eminönü’nden alır üzerine de ajansa görsel tasarlarım yaptırırız önerileri kağıt üstünde işe yarıyor olabilir. Mantıken evet daha uygun maliyete çıkar belki ama aynısı olur mu? Peki bunun sana diğer ana iş konularına zaten günü yettiremediğin zamanlarda üstüne çıkacak iş yükü kimin umurunda? 

Açıkçası zaten yapan varsa macera aramaya gerek yok. Seni en iyi anlayan hayatını kolaylaştıran tek bir tedarikçi ile halledebilecekken neden zor yolu seçiyorsun. Böyle verilen kararlarda çoğu zaman astarı yüzünden pahalıya geliyor. Unutma… 

Bir yerde de o kadar çabalayıp uğraşıp didinen sen… Ama belirsizlikle çıktığın yolda sonucu beklediğin gibi olmazsa da bu hatanın sorumluluğu üstüne kalacak tek kişi de yine sen…

  

BEN ZAMANINDA ÇOK ZORLANDIM, HAYATINIZI BİRAZ OLSUN KOLAYLAŞTIRMAK İSTERİM. 

Kurumsal ve ajans geçmişime dönüp baktığımda en zorlandığım konu kurumsal bir hediye bulmaktı. Ben ne zorlayıcı briefler aldım ne yabancı delegasyonlar ağırladım başıma gelenleri anlatsam ayrı bir blog hatta roman konusu çıkar. İşte bugün geldiğim noktada artık sizlerin hayatını kolaylaştırmak için bu atölyede her detayıyla markanıza yakışan etkileyici hediyeler üretmek ana amacım oldu.

 

 

PEKİ NEDEN NAZARLIK:

Nazarlığın enerjisine inanmayan var mı? Her yeni başlangıcımızın olmazsa olmazı değil midir?

Yeni bir sene, yeni bir iş, terfi, kutlama, yıldönümü, her ne olursa olur güzel niyetlerle yeni başlananı koruduğuna inanılır… Tüm kütü gözleri uzak tutar.

  • Anlam olarak güçlü, evrensel bir sembol.
  • Hem geleneksel hem de yorumladığım bu haliyle modern ve yeni.
  • Özgün, özenilmiş ve el yapımı, Türk Patent Enstitüsü’nden onaylı bir tasarım ürünü. 
  • Farklı boylarıyla her amaca uygun bir alternatif imkanı.
  • Kişiselleştirilmiş, markanıza özel logo ve kurumsal kimliğinize uygun ambalaj alternatifleri.

O zaman benim halimden anlayan geçmişte aynı sıkıntıları yaşamış birinden destek almak istiyorum derseniz size de yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.  

 

 

 

 

 

 

Bloga dön